Omiš

Grad Omiš smješten je na ušću rijeke Cetine, 25 km južno od Splita. Zbog svog zemljopisnog položaja jedinstven je na hrvatskoj obali i Mediteranu.

Omiš je grad u kojemu se isprepliće bogata kulturna baština, adrenalinski sportovi, seoski, riječni i morski turizam te prekrasne prirodne ljepote. Današnje se ime Omiša izvodi iz srednjevjekovnog imena Almivssium ili Almissa. Kroz povijest Omišani su bili poznati gusari s laganim i brzim brodicama (sagitama) te su dugo smatrani nepobjedivima zbog izuzetno dobrog obrambenog položaja grada. O bogatoj omiškoj gusarskoj povijesti i danas svjedoče tvrđave Fortica i Mirabela koje u sezoni privlače brojne turiste. Na području Omiša nalaze se i druge brojne kulturne znamenitosti još iz doba gotike i renesanse, posebno crkve, franjevački samostan s muzejom i Ilirsko sjemenište.

Gusarski dani su prošlost pa su Omiš i njegova okolica okrenuti razvoju turizma. Raznolikost omiške rivijere, pitoreskna mala ribarska mjesta te omiška Zagora nepresušan su izvor prirodnih ljepota kojima se, kad ih jednom posjetite, uvijek vraćate.

Tražite predivno mjesto za odmor sa svojom obitelji? Na pravom ste mjestu. U Omišu, vas očekuje All Inclusive usluga, gdje je sve uključeno u ponudu.
Nazovite našu recepciju na
+385 21 755 222 ili pošaljite mail na reservations@salveregina.hr

Salve Regina garantira najnižu cijenu na internetu
Ukoliko pronađete nižu cijenu sobe na dostupnim web stranicama za Holiday Village Sagitta, istu vrstu smještaja, broj osoba (i njihovu dob), željene datume i način plaćanja odobravamo Vam dodatan popust od 5%.

Potvrdu o nižoj cijeni (link na stranicu) pošaljite nam na e-poštu: reservations@salveregina.hr
Nakon što provjerimo, kontaktirati ćemo Vas.

Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS