Destinacija za odmor: Zašto izabrati Omiš za odmor?

Omiš

Grad Omiš smješten je na ušću rijeke Cetine, 25 km južno od Splita. Zbog svog zemljopisnog položaja jedinstven je na hrvatskoj obali i Mediteranu.

Omiš je grad u kojemu se isprepliće bogata kulturna baština, adrenalinski sportovi, seoski, riječni i morski turizam te prekrasne prirodne ljepote. Današnje se ime Omiša izvodi iz srednjevjekovnog imena Almivssium ili Almissa. Kroz povijest Omišani su bili poznati gusari s laganim i brzim brodicama (sagitama) te su dugo smatrani nepobjedivima zbog izuzetno dobrog obrambenog položaja grada. O bogatoj omiškoj gusarskoj povijesti i danas svjedoče tvrđave Fortica i Mirabela koje u sezoni privlače brojne turiste. Na području Omiša nalaze se i druge brojne kulturne znamenitosti još iz doba gotike i renesanse, posebno crkve, franjevački samostan s muzejom i Ilirsko sjemenište.

Gusarski dani su prošlost pa su Omiš i njegova okolica okrenuti razvoju turizma. Raznolikost omiške rivijere, pitoreskna mala ribarska mjesta te omiška Zagora nepresušan su izvor prirodnih ljepota kojima se, kad ih jednom posjetite, uvijek vraćate.

Tražite predivno mjesto za odmor sa svojom obitelji? Na pravom ste mjestu. U Omišu, vas očekuje All Inclusive Light usluga, gdje je sve uključeno u ponudu.


Dalmacija

Dalmacija je najveća i najpoznatija povijesna hrvatska regija. Smještena na krajnjem jugu Hrvatske pa je to prostor sunca, toplog mora, maslina, vina, ribe i pjesme, jednom riječju iskonski Mediteran, Mediteran kakav je to nekad bio.
Ljetovanje u našem resortu znači uživanje u svim blagodatima Dalmacije. Dobra povezanost sa svim europskim destinacijama odmor u Dalmaciji čini na dohvat ruke odnosno samo nekoliko sati od Vašeg doma u Hrvatskoj ili u Europi. Biserno čisto more, mnoštvo otoka, bogata kulturna baština, na daleko poznata mediteranska kuhinja i ljubazno osoblje već desetljećima čine Dalmaciju jednom od najpoželjnijih regija za odmor u Europi i svijetu.

Ovakvo okruženje Hotelsko naselje Sagittu čini savršenim mjestom za obiteljski i individualni odmor daleko od svakodnevnih problema i užurbanog načina života. Dopustite da pretočimo bar malen dio onog što Dalmacija predstavlja i pruža gostu kroz ponudu i da Vaš odmor učinimo nezaboravnim dijelom onoga što ćete ponijeti kući iz ovog mediteranskog raja.

 Hrvatska

Kao jedna od najznačajnijih turističkih destinacija na Mediteranu ima dugu turističku tradiciju.
Prednosti hrvatskog turizma su predivna prirodna bogatstva te kulturno i povijesno nasljeđe.

Turistička ponuda u Hrvatskoj je veoma raznolika, nude se razni oblici nautičkog, ronilačkog, lovačkog, seoskog pustolovnog do wellness i topličkog turizma. Sve najljepše hrvatske obalne destinacije, pa tako i Sagitta, smještene su uz more te pružaju jedinstveni užitak kako za parove tako i obiteljski odmor. Mnogi hoteli na hrvatskoj obali namijenjeni su upravo obiteljima te obiluju raznovrsnom ponudom kako za djecu tako i za njihove roditelje.

U velikoj ponudi smještaja za odmor na našoj obali nudi se i odmor u apartmanima, koji se nalaze na plaži ili u neposrednoj blizini mora.
Idealan su izbor za obiteljski odmor.

Kao jedna od mogućnosti smještaja nudi Vam se i smještaj u turističkim naseljima. Turistička naselja, poput Sagitte, idealni su za osobe koje vole prirodu, ali žele i dalje uživati u komforu koji pružaju takva mjesta. Većina takvih naselja su vrlo moderno i komforno uređena te prilagođena svim potrebama naših gostiju. Hotelsko naselje Sagitta tipičan je primjer koji Hrvatsku čini jednom od najpopularnijih turističkih destinacija.

Tražite predivno mjesto za odmor sa svojom obitelji?
Na pravom ste mjestu. U Omišu, vas očekuje All Inclusive Light usluga, gdje je sve uključeno u ponudu.
Pošaljite mail na reservations@salveregina.hr ili ispunite obrazac ispod.

 

Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS