Autentičnost Dalmacije

Jedna od autentičnosti Dalmacije je svakako dalmatinska kuhinja , koja označava posebnu kulturu spremanja i uživanja u jelima.

Odlikuju je intenzivne i raznolike arome te bogatstvo boja. Dalmatinska kuhinja je u osnovi veoma zdrava, jer se pri pripremanju jela uglavnom koriste biljna ulja, prvenstveno maslinovo. Uz maslinovo ulje, neizostavni dio dalmatinske kuhinje je i voće, puno povrća, bijeli i crveni luk, riba i svi plodovi mora, brojne vrste mesa, kruh i sve vrste pekarskih proizvoda , tjestenina i riža.

Također je važna česta uporaba aromatskog i začinskog bilja, osobito ružmarina, origana, bosiljka, majčine dušice i metvice. Naravno, ono što također čini dalmatinsku kuhinju posebnom je redovito konzumiranje vina u umjerenim količinama pri svakom jelu.

Ukoliko boravite na području Omiša, svakako će Vam se prije ili kasnije ponuditi Soparnik, specijalitet ovog kraja, koji potječe iz vremena Poljičke republike, i koji je, uz pršut i sir, ovdašnji omiljeni zalogaj.

Kuhinja u hotelskom naselju Sagitta nastoji svoje goste upoznati sa dalmatinskom gastronomijom te će te zasigurno uživati u odličnom izboru hrane našeg restorana.


Tražite predivno mjesto za odmor? Na pravom ste mjestu. U Omišu, vas očekuje All Inclusive usluga.
Nazovite našu recepciju na
+385 21 755 222 ili pošaljite mail na reservations@salveregina.hr

Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS